Ce este Ankor Performance?

Ankor Performance este un dispozitiv ortodontic care se atasează de mini-implant și este prevăzut cu un sistem de ancorare (capă). Sistemul de ancorare sau capa se poate utiliza atât pentru ancorarea aparatului dentar cât și pe post de ghid chirurgical utilizat pentru inserarea mini-implanturilor ortodontice. Dispozitivul Ankor Performance este proiectat și produs de catre experții noștri în laboratorul de tehnică dentară MyXpert, conform indicațiilor primite de la medicul ortodont.

Sistemul de ancorare Ankor Performance este adaptat pentru mini-implanturile ortodontice Jeil și Fatscrew, însă nu ne limităm la aceste două branduri și la comandă putem realiza dispozitive Ankor și pentru alte branduri precum OrthoEasy, MSE, Leone, Dentaurum și altele.

Vrei sa incerci modelel de studiu MyXpert?

Intrebari despre modelele de studiu MyXpert?

Ce sunt mini-implanturile ortodontice?

Mini-implantul ortodontic este un șurub foarte mic (1,5 – 2 mm lățime) din aliaj de titan, care acționează ca un punct de ancorare în maxilar. Mini-implanturile sunt plasate frecvent între rădăcinile dinților, dar pot fi amplasate și în cerul gurii pentru a fi conectate la o structură metalică fixă care poate ajuta la deplasarea dinților pe arcadă. Mini-implanturile au apărut ca o alternativă de rezolvare a limitărilor în ceea ce privește ancorarea aparatelor ortodontice. Tehnicile care utilizează mini-implanturi fac acum parte din majoritatea tratamentelor  ortodontice, care necesită un ancoraj scheletic.

Poate fi dureroasă inserarea unui mini-implant cu dispozitiv Ankor Performance?

Anestezia locală este utilizată pentru a amorți o mică zonă a gingiei, iar mini-implantul este apoi introdus ușor. Este posibil să simțiți o senzație ciudată de presiune în acest timp. Odată ce amorțeala dispare, este posibil să simțiți un oarecare disconfort în primele 24 de ore. Aproximativ 50% dintre pacienți declară ca au utilizat analgezice simple (de exemplu ibuprofen sau paracetamol) pentru a limita posibilitatea durerii post-operatorii. Mini-implanturile sunt ușor de îndepărtat atunci când nu mai sunt necesare, de obicei fără a fi nevoie de anestezie injectabilă.  Mica rană rezultată se vindecă fără durere în câteva zile.

Cât timp va rămâne în cavitatea bucală mini-implantul și dispozitivul Ankor Performance?

Acest lucru depinde de tipul de tratament pe care îl urmați și de obiectivele acestuia. Mini-implanturile vor rămâne, în general în cavitatea bucală câteva luni până la câțiva ani, dar odată ce un mini-implant a fost inserat, probabil că abia îl veți observa și / sau simți.

Pot să mă aștept la probleme în ceea ce privește utilizarea mini-implanturilor cu dispozitiv Ankor Performance?

Experiența noastră indică faptul că mini-implanturile cu dispozitive Ankor Performance nu vă deteriorează dinții sau alte țesuturi bucale. Marea majoritate a mini-implanturilor rămân stabile în timpul tratamentului cu aparat dentar și provoacă puține neplăceri. Cu toate acestea, sunt cazuri în care mini-implanturile se desprind, de obicei în primele luni. Dacă acest lucru se întâmplă, atunci este rareori dureros, iar mini-implantul poate fi înlocuit. Dacă aveți întrebări sau preocupări cu privire la un mini-implant, atunci ortodontul dumneavoastră vă va putea ajuta mai explicit.

Protocol de lucru recomandat pentru dispozitive pe mini-implanturi

  • înregistrare: scanare, amprente, CT
  • plan de tratament digital
  • validare poziții mini-implanturi
  • fabricare dispozitiv Ankor Performance (sinterizare)
  • aplicare dispozitiv Ankor Performance.

FORMULAR COMANDĂ SERVICII LABORATOR

Confirm că sunt medic