Ce sunt Kiss Aligners® ?

Alignerele cunoscute și sub denumirea “clear aligners”, sunt aparate ortodontice care utilizează o serie de gutiere transparente detașabile, pentru a muta treptat dinții în poziția dorită pe ardadă. Kiss Aligners este aparatul dentar cu alignere, fabricat de la zero de către experții colaboratori ai MyXpert, în laboratorul de tehnică dentară din Cluj-Napoca.

Alinierele ortodontice reprezintă o alternativă modernă la aparatele dentare tradiționale, deoarece sunt aproape invizibile și pot fi îndepărtate pentru a mânca, a curăța și igieniza dinții. Aparatele dentare cu alignere ortodontice Kiss Aligners sunt utilizate pentru a trata probleme dentare ușoare până la moderate, cum ar fi corectarea înghesuirilor dentare pe arcadă, corectarea spațierilor anormale dintre dinți și corectarea problemelor de mușcătură (ocluzie).

Vrei sa incerci modelel de studiu MyXpert?

Intrebari despre modelele de studiu MyXpert?

Alignerele Kiss Aligners fabricate în laboratorul nostru, permit medicilor ortodonți să realizeze deplasări complexe, exacte și cu un nivel mai mare de control ale dinților, scurtând astfel durata totală a tratamentului ortodontic. Fiecare gutieră este realizată digital pentru a se potrivi pe dinții pacientului și este purtat de obicei timp de două săptămâni înainte de a fi înlocuit cu următorul aligner din serie – seria de alignere compune în sine aparatul ortodontic.

Cum se realizează / fabrică alignerele Kiss Aligners®?

Alignerele care compun aparatul ortodontic Kiss Aligners sunt realizate în laboratorul de tehnică dentară asociat MyXpert din Cluj-Napoca, cu ajutorul tehnologiilor dentare digitale: CAD/CAM (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing), scanere intra-orale sau tehnologii de printare 3D a gutierelor care compun aparatele invizibile Kiss Aligners. În cadrul procesului de fabricare a gutierelor, utilizarea suprapunerilor CBCT oferă o imagine completă a dintelui, astfel încât putem să ne facem o strategie reală de mișcare a dintelui pe arcadă. Poziționarea și designul atașamentelor, oferă posibilitatea de a deplasa dintele acolo unde dorim.

Procesul de realizare a aparatului dentar personalizat Kiss Aligners, începe cu o evaluare și o scanare (scanare intra-orală) a dinților pacientului pentru a crea o imagine digitală 3D a acestora. Această imagine este apoi utilizată pentru a planifica cu ajutorul unui software specializat, traseul de mișcare a dinților de-a lungul tratamentului. Pe baza planului de tratament, un set de alignere personalizate este proiectat digital pentru a se potrivi cu dinții pacientului. Fiecare aligner este fabricat individual, folosind o imprimantă 3D specializată, care utilizează materiale plastice biocompatibile, sigure pentru utilizarea în gură.

După ce sunt fabricate, alignerele Kiss Aligners sunt apoi verificate de un medic specialist ortodont și ajustate de către un tehnician dentar pentru a ne asigura că gutierele se potrivesc perfect pe dantura pacientului și că utilizarea lor va produce mișcările dentare dorite. Pacientul primește apoi setul de alignere și este instruit cum să le utilizeze în timpul tratamentului.
Pe măsură ce tratamentul avansează, pacientul va utiliza un set nou de alignere la fiecare câteva săptămâni, în funcție de planul de tratament, până când dinții au ajuns la poziția dorită.

Căror pacienți li se potrivesc aparatele dentare care utilizează alignere, precum Kiss Aligners®?

Aparatele dentare care utilizează alignere, precum Kiss Aligners, sunt potrivite pentru o gamă largă de pacienți, inclusiv:

 • Pacienți cu probleme minore sau moderate de aliniere a dinților, cum ar fi dinții suprapuși, separați sau ușor rotiți.
 • Pacienți cu malocluzii ușoare sau moderate, cum ar fi ocluzia încrucișată, ocluzia deschisă sau ocluzia supradentară.
 • Pacienți care au purtat deja aparate dentare și doresc să își îmbunătățească alinierea dinților după ce au fost îndepărtate aparatele fixe.
 • Pacienți care nu doresc să poarte aparate dentare metalice sau ceramice și preferă o opțiune mai discretă.
 • Pacienți care doresc să poată îndepărta aparatul ortodontic pentru a mânca, a se peria și a utiliza ața dentară fără restricții.

Este important să consultați un medic ortodont pentru a determina dacă aparatul dentar Kiss Aligners sau o altă opțiune ortodontică este cea mai potrivită pentru nevoile dvs. dentare specifice.

 

Care sunt avantajele utilizarii aparatelor dentare Kiss Aligners® de la MyXpert?

 • Costul optimizat în comparație cu alte branduri de aparate fizionomice. precum Clear Aligners, Invisalign sau Spark.
 • Aspect estetic mai plăcut: Alignerele Kiss Aligners® sunt transparente și aproape invizibile, ceea ce le face o opțiune populară pentru pacienții care doresc să își îmbunătățească alinierea dinților fără să își afecteze aspectul fizic.
 • Confort: Alignerele sunt fabricate dintr-un material plastic flexibil și moale, ceea ce le face mult mai confortabile decât aparatele dentare tradiționale cu brackets și fire metalice.
 • Îndepărtarea ușoară: Alignerele Kiss Aligners® sunt ușor de îndepărtat pentru a mânca, a se peria și a utiliza ața dentară, fără a fi nevoie să se ajusteze firele metalice.
 • Tratament mai scurt: Tratamentul cu alignere poate fi mai rapid decât cu aparatele dentare tradiționale, deoarece alignerele pot produce o mișcare dentară mai eficientă și mai precisă.
 • Îmbunătățirea igienei dentare: Alignerele Kiss Aligners® sunt ușor de curățat și pot ajuta la îmbunătățirea igienei dentare, deoarece permit pacienților să se perieze și să folosească ața dentară fără restricții.

Protocol de lucru recomandat de MyXpert, pentru aparate dentare Kiss Aligners®

 • înregistrare: scanare intra-orală, amprentare digitală, CBCT, poze
 • realizare setup diagnostic
 • validare setup diagnostic
 • fabricare gutiere de aliniere – Kiss Aligners
 • aplicare gutiere / implementare tratament.

FORMULAR COMANDĂ SERVICII LABORATOR

Confirm că sunt medic