Ce sunt modelele de studiu?

Diagnosticul în ortodonție și ocluzologie se bazează pe anamneză, pe examenul loco-regional, pe examinarile radiologice și fotografiile dentare, și îndeosebi pe analizarea modelelor de studiu.

Modelele de studiu sunt replici tridimensionale ale dentiției și cavității orale ale pacientului. Orice model este compus din două părți care formează un tot unitar: modelul propriu zis și soclul. Sunt utilizate în stomatologie pentru a ajuta medicii dentiști să planifice și să efectueze proceduri dentare în mod precis și eficient.

 

Vrei sa incerci modelel de studiu MyXpert?

Intrebari despre modelele de studiu MyXpert?

Cum ajută modelele de studiu medicii dentiști

Modelele permit o explorare mai bună și mai minuțioasă – să se vadă mai bine, decât în explorarea intraorală -, a particularităților individuale ale structurilor anatomice, ca și simetria arcadelor și ocluzia dentară. Modele de studiu ajută medicul în următoarele procese:

  • Diagnostic: modelele de studiu permit medicului stomatolog să obțină o imagine tridimensională a dinților și a cavității orale a pacientului și să analizeze mai detaliat anumite probleme dentare.
  • Planificare tratament: modelele pot fi utilizate pentru a evalua condiția dinților și a gingiilor și pentru a determina ce tratamente sunt necesare. Acestea pot fi utile în planificarea intervențiilor complexe, cum ar fi implanturile dentare sau tratamentul ortodontic.
  • Comunicare cu pacientul: modelele pot fi utilizate pentru a explica pacienților planul de tratament și pentru a le arăta cum va arăta rezultatul final.
  • Testare materiale dentare: modelele pot fi utilizate pentru a testa diferite materiale dentare și pentru a evalua modul în care acestea se comportă în cavitățile dentare.

În concluzie, modelele dentare sunt un instrument valoros în stomatologie și pot ajuta medicii dentiști să planifice și să efectueze proceduri dentare cu precizie și eficiență.

 

Cum se realizează modelele dentare în laboratorul nostru?

Modelele dentare sunt foarte importante în laboratorul de tehnică dentară și sunt utilizate pentru a ajuta în tratamentele ortodontice și în a crea lucrări dentare precum proteze dentare, coroane, punți dentare și alte dispozitive protetice.

Imprimare digitală 3D a modelelor de studiu

Utilizând o imprimantă 3D de ultimă generație în laboratorul dentar și lucrând direct din fișiere digitale scanate intra-oral, laboratoarul de tehnică dentară MyXpert are acum capacitatea de a produce cu precizie și rapid modele de studiu, ghiduri chirurgicale, coroane, punți și aparate ortodontice Kiss Aligners.

Tehnologia de imprimare 3D dentară a parcurs un drum lung în ultimii ani, iar aplicațiile pentru aceasta sunt în continuă creștere. Imprimantele 3D dentare Stratasys oferă o precizie, un realism și o eficiență superioare la imprimarea modelelor dentare. Prin utilizarea materialelor de calitate medicală și a tehnologiilor de vârf din industrie, imprimantele noastre creează modele anatomice realiste cu detalii complicate, folosind mai puține materiale decât metodele tradiționale. Acest lucru nu numai că reduce costurile și îmbunătățește eficiența, dar ajută și la reducerea deșeurilor și la conservarea resurselor naturale.

Tehnologia de ultimă generație care ne ajuta să printăm modelele dentare 3D: Stratasys 3D Printer

Datorită tehnologiei și proceselor de ultimă generație, puteți obține lucrări dentare mai rapid, mai precis și cu o calitate mai bună ca niciodată. Fie că este vorba de modele de studiu pentru proteze dentare, pentru implanturi dentare, coroane, punți dentare sau diferite modele ortodontice, printerul 3D Stratasys face diferența; ne ajută să oferim soluția optimă pentru fiecare aplicație dentară.

 

De ce utilizăm printerul Stratasys 3D?

Este un printer 3D dentar versatil și puternic pentru laboratoarele dentare medii și mari. Conceput pentru a reduce costurile, a maximiza eficiența și a crea mai multe piese dentare cu mai puțină manipulare – totul cu precizia, acuratețea și realismul la care vă puteți aștepta de la Stratasys.

Până acum, modelele dentare și protezele imprimate trebuiau să fie proiectate și fabricate din mai multe componente și ulterior lipite între ele. Soluția TrueDent elimină o mare parte din acest stres. Ea simplifică procesul, reduce costurile și permite ca modelele și protezele dentare să fie produse mult mai rapid, obținând o estetică incredibilă.

Prin intermediul unui flux de lucru simplu al culorilor, selecția nuanțelor este exportată din 3Shape Dental System printr-un fișier 3MF către GrabCAD Print și atribuită automat bazei și dinților. În timpul procesului de imprimare, picături mici de rășini colorante TrueDent sunt proiectate pe tava de construcție, creând nuanța dorită a piesei imprimate, producând loturi mari de piese mixte, multicolore.

 

FORMULAR COMANDĂ SERVICII LABORATOR

Confirm că sunt medic