Informatii generale

Respectarea obiectivelor profesionale si medicale este posibila datorita echipamentului tomograf marca SOREDEX. Cu ajutorul lui, efectuam CBCT-uri, radiografii panoramice si teleradiografii excelente. Aparatul Soredex este instrumentul nostru si pentru radiografiile retroalveolare ce îndeplinesc cele mai înalte standarde ale colaboratorilor nostri.

Analiza investigatiilor de tip cefalometric se realizeaza cu soft-ul Dolphin Imaging.

Toate investigatiile de care aveti nevoie va pot fi oferite atat pe suport fizic corespunzator (film, hartie, CD, hartie fotografica) cat si în format electronic (e-mail).

Pentru radiografiile si CBCT-ul oferit pe CD, primiti inclusiv software-ul specializat (Scanora si Ondemand) pentru vizualizare, editare, masurare si analiza a imaginilor 2D si 3D.

Despre CBCT

Fiind o tehnologie de ultima generatie, este posibil ca medicul dumneavoastra sa solicite acest tip de investigatie pentru a vizualiza imaginile tridimensionale (3D) ale dintilor, tesuturilor moi, nervilor si oaselor, obtinute intr-o singura scanare.

Procedura pentru aceasta investigatie necesita un scurt instructaj din partea personalului nostru. Spuneti-i medicului dumneavoastra daca sunteti femeie si exista posibilitatea de a fi insarcinata. Purtati haine largi, confortabile si indepartati bijuteriile. Vi se va cere sa purtati un halat de protectie.

Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unica rotatie in jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistica, in vederea obtinerii modelului virtual 3D al pacientului.

Intreaga procedura este de foarte scurta durata, iar gradul de expunere la radiatii in cazul unei tomografii computerizate realizate cu CBCT este echivalentul unui status dentar complet RX.

Pentru vizualizarea modelului 3D, medicii si specialistii beneficiaza de un software gratuit (Ondemand 3D) cu ajutorul caruia imaginile pot fi manipulate pentru a arata diverse unghiuri, pot măsura adancimi, grosimi, densitati, pot selecta numai anumite tesuturi etc.

La momentul actual tehnologia CBCT este considerată printre cele mai versatile instrumente de investigații medicale.